Избрани Новини

Засилват полицейските мерки в Кюстендил за празниците

Проверени са 38 храма, направени са три предписания

Многобройните богослужения и празнични инициативи в областта ще бъдат охранявани от полицейски служители, предаде БНР. Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта извършиха проверки на всички църкви и манастири, в които ще се провеждат празнични богослужения. Проверени са електрическите инсталации, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на храмовите служители за успешна евакуация и пожарогасене.

Проверени са били 38 храма, направени са три предписания, нарушенията са отстранени, каза Катя Табачка, говорител на полицията в Кюстендил. В храмоветe в градовете по време на празничните литургии ще дежурят служители на районните служби за пожарна безопасност и защита на населението.

Ще бъде засилен и пътният контрол. Най-много туристи и автомобили се очаква да отидат в Рилския манастир. От полицията препоръчват да се спазват стриктно правилата за движение, да се паркира само на определените паркоместа, при възникнала необходимост от спиране – да бъде извън активната лента за движение.

По време на Великденските празници и Гергьовден ще бъде проведена и специализирана полицейска операция "Алкохол и неправоспособност“, като и за контрол на скоростта. През миналата седмица по време на проведената операция в Кюстендилска област са заснети с мобилни технически устройства 473 нарушения, за тях ще бъдат издадени електронни фишове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)