Избрани Новини

Уникална светлинна програма в нощта на Великден в Благоевград

Идеята е на общинското ръководство

Уникална програма със светлинни илюминации ще бъде представенав Благоевград в нощта, в която настъпва един от най-големите християнски празници Възкресение Христово. Шоуто ще започне в полунощ на 30 април срещу 1 май. За първи път жителите и гостите на града ще станат част от невероятно Великденско светлинно шоу, което ще може да бъде  видяно от всяка точка на града.

Специална техника ще бъде разположена в местността „Памет и вяра“, където е издигнат 33-метровият християнски кръст. Светлинните илюминации ще бъдат съпроводени със звук от Светата литургия, която ще бъде изнесена от свещениците от благоевградския храм „Въведение Богородично“. По време на светлинното шоу жителите и гостите на Благоевград ще могат да видят светлинни лъчи в различни цветове, които ще обгърнат символът на вярата, който пази благоевградчани.

Идеята е на общинското ръководство, което има за цел събитието по Великден да стане традиционно. За първи път в 21:00 часа в събота вечер кръстът над Благоевград ще бъде оцветен в светлина, различна от стандартната, а три часа по-късно магически цветовете ще пресъздадат уникална картина, която ще превърне Великденската нощ в незабравимо преживяване за жителите и гостите на Благоевград.

С поредната изненада за Великден Община Благоевград пожелава светли празници!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов