Избрани Новини

Прокуратурата задържа пиян шофьор, блъснал на пешеходна пътека майка и дете

Крими

28-04-2016, 12:38

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Районна прокуратура-Карлово наблюдава досъдебно производство срещу Златан Р., на 48 г. от гр. Карлово, за причиняване на средна телесна повреда при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, над 1,2 промила, и на пешеходна пътека -  престъпление по чл. 343 ал. 3 буква „а“ във връзка с член 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 април 2016 г., към 17,30 часа,  Златан Р., управлявал лек автомобил, марка „Сузуки Витара“ по бул.“Освобождение“ в гр. Карлово. На пешеходната пътека, пред него, бил спрял лек автомобил, марка „Шевролет Нубира“, който дал предимство на 34-годишната Д.П. и 3-годишният й син да преминат.  Златан Р. не спрял, ударил лекия автомобил пред него, заобиколил го и блъснал жената и детето, които се движили по пешеходната пътека.

До момента е установено, че автомобилът, шофиран от него, е влачила по пътното платно пострадалите около 15-20 метра и е спрял на тротоара на булеварда. Пострадалите били откарани в болницата за лечение. Според първоначалните изследвания Д.П. е с фрактури на две ребра, спукан таз и други външни наранявания. 3-годишното дете също е с травми, но по-леки. На място е взета проба за алкохол на Злтан Р. с технически уред „Алкотест дрегер“, който отчел 2,2 промила.  

С постановление на наблюдаващия прокурор той ще бъде задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем по чл. 343 ал. 3 предл. 1-во и предл. 5-то във връзка с ал. 1 буква “б” предл. 2-ро и във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 28 април 2016 г., Районна прокуратура-Карлово ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. До момента са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и др. Пробата за алкохол на водача на втория лек автомобил е отрицателна. На Златан Р. е взета и кръвна проба.

Под ръководството на Районна прокуратура-Карлово продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов