Избрани Новини

Цветно и сияещо бе отриването на Първи международен фестивал на общинските театри "Тананик" /снимки/

Фестивалът бе открит от директора на Общински куклен театър Мария Райнова

В най-цветния ден от годината - Цветница, бе открит първият Международен фестивал на общинските театри "Тананик". Жители и гости на Благоевград се пренесоха в приказния свят на театъра, който оживя за малки и пораснали зрители. Фестивалът бе открит от директора на Общински куклен театър Мария Райнова, която благодари на Община Благоевград за предоставената възможност един толкова стилен и важен фестивал да започне живота си в Благоевград.

"Системата на културата работи по-добре там, където Общината помага, където дава всичко, което е необходимо на професионалистите, които отвръщат с увеличаване на публиката и с увеличаване на приходите. Ние можем да се похвалим и се надяваме с всяка следваща година да е все повече и повече. Ще продължаваме да се развиваме и този фестивал е доказателство. През следващите дни ще ви срещнем с истории от близо и далеч, с приказки на различни автори за странни и непознати земи, разказани красиво и изпълнени от изключителни актьори. Искам да поздравя и нашите гости и участници в Първи международен фестивал на общинските театри „Тананик”, каза в приветствието си Райнова. Тя обясни и значението на заглавието на фестивала, а именно, че преди заспиване и навлизането в приказните пространства на съня, на децата се тананика, за да започнат своето магическо пътуване в страни и приключения.

Изложбата „Децата на мелпомена” на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев” бе първото от редица събития, включени в програмата на Международния фестивал на общинските театри „Тананик”, която ще продължи до 27 април. Тя е изложена в Общински младежки дом.

Вечерта за децата на Благоевград бе приказна. На площад „Македония” излязоха приказни водни създания, част от спектакъла на открито на Държавен куклен театър - град Варна – „Морско дъно”. Светлинното шоу от риби, миди, морски видове направи вечерта на почитателите на изкуството светла и незабравима.

Първият международен театрален фестивал „Таниник” започна днес с „Юнака Келчо, принцесата и змея” на Общински театър „Тудор Виану”- Румъния и Драматичен куклен теаър - Силистра. От 19.00 часа в Младежки дом театър „Кредо” ще разкрие, че „Каквото направи дядо, все е хубаво”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов