Избрани Новини

Красимира Кацарска представи стихосбирката си "Ако..."

Новата книга е сборник от последните 3 стихосбирки на авторката

Тази вечер в зала „22 септември“ в Благоевград беше представена новата стихосбирка на Красимира Кацарска „Ако…“ Тя е дело на Издателство „БОН“. Редактор е поетът Борислав Владиков.

Том 6 е продължение на поредицата, която започна авторката още през миналата календарна година. Първите три тома с есета („Стълбата“, „Спирала“ и „Светлосенки“) получиха на националния конкурс „Голямата книга на малкия град“ наградата в раздела „Книги без граница“. Те са представени в Кембридж и част от тях ще бъде преведена на английски език.

Новата книга е сборник от последните 3 стихосбирки на авторката („Кръстопът“, „Дъга“ и „Ако…“). В нея са включени и стихотворенията, с които поетесата през този месец стана носител на І награда за поезия в "Пролет моя" и на ІІІ-та - в "Белоцветните вишни".

Книгата беше представена от доц Златко Павлов, а стихотворения от сборника прочета актьорът Андраш Кончалиев. Присъстваха приятели и колеги, сред които писателките Евгения Йорданова, Маргарита Лапева, Катя Кирянова, Лалка Бенгюзова, бивши ученици на Кацарска и съграждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов