Избрани Новини

Къща-музей "Георги Измирлиев" отбеляза 165 години от рождението на патрона си

Новините

22-04-2016, 16:07

Снимка:

Регионален музей- Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Запески" огряха Благоевград

Благоевград отбеляза 165 години от рождението на Георги Измирлиев /снимки/

Гостите останаха впечатлени от Регионален клуб "Традиция"

Къща-музей „Георги Измирлиев“ проведе тържество, посветено на 165 години от рождението на Георги Измирлиев-Македончето. Организатор на тържеството беше Елена Чалгънова, уредник в РИМ-Благоевград. Участваха ученици от V СОУ „Георги Измирлиев“, фолклорна група „Веселина“ при Центъра по изкуствата в Благоевград и Регионален клуб „Традиция“.

Патриотичният рецитал представен от учениците и посветен на Г. Измирлиев, беше последван от изпълнение на народни песни, подготвени специално от Веселина Боянова, ръководител на фолклорна група „Веселина“.

Присъстващите гости бяха впечатлени особено от Регионален клуб "Традиция", с председател г-н Митко Зрънчев. Той запозна присъстващите с дейността на клуба и показа оръжие от епохата на въстанието.
След приключването на тържеството, в РИМ-Благоевград беше открита изложба – „Българийо, за тебе те умряха…“ от директора на музея д-р Христина Цонева.

Елена Александрова представи, пред ученици от VІІІ СОУ „Арсени Костенцев“, основните акценти в изложбата, посветена на 140 години от Априлското въстание и 165 години от рождението на Георги Измирлиев



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов