Избрани Новини

Деца празнуват Деня на Земята

Ден на отворените врати се провежда днес в Посетителския център на НП "Рила" в Паничище

С екопоход в четвъртък започнаха инициативите, посветени на Деня на Земята, организирани от Дирекцията на „Национален парк „Рила" и РИОСВ-Благоевград. В похода участваха деца от четвърти клас на Трето основно училище „Димитър Талев". Те научиха повече за Международния ден на Земята, за зеленото богатство на Югозападна България и за биологичното разнообразие и забележителности на парка и на резерват „Парангалица" от специално подготвени презентации и беседа. Походът завърши с екоигри и викторина с много награди в местността Карталска поляна.

Ден на отворените врати се провежда днес от 9 до 17,00 часа в Посетителския център на НП „Рила" в Паничище. Всички желаещи могат да се запознаят с дейността на дирекцията и с природата в парка. В Обединен детски комплекс – Благоевград от 10,30 часа с презентация и беседа членовете на Ученическия клуб „Приятели на Национален парк Рила" към детския комплекс се запознават с животните, растенията и резерватите на Парк „Рила", както и с дейностите по опазването му. От 25 до 28 април ще се проведе образователна екологична програма за Национален парк „Рила" в Посетителския център на „НП Рила" в Паничище с ученици от Шесто СОУ „Иван Вазов" - Благоевград. Ще има интерактивни занимания за дивите животни и растения, за резерватите и забележителностите на парк „Рила" .

На 27 април в Националния дворец на децата в София ще се проведе Националното състезание за ученици от V до VІІІ клас „Природата – наш общ дом". В него ще участват експерти от парковата дирекция и членове на ученическия клуб „Приятели на Национален парк Рила" при ОДК – Благоевград, които се подготвили презентации, свързани с „Биосферен резерват Парангалица" и „Опазването на въздуха от замърсяване".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)