Избрани Новини

Майка обвини лекар от плевенската болница, че участва в схема за продажба на бебета

Д-р Калин Поповски категорично отрече обвиненията, отправени oт ефира на bTV

Полина Гаврилова от град Роман, Врачанско, е родила на 5 април в болницата в Плевен момченце. Семейството на биологичния баща – Бончо, подалo сигнал в bTV, че бебето е продадено. Двамата нямат брак, а малко преди раждането се скарват и тя отива да живее при баба си в мездренско село. Най-странното в случая е, че именно бабата на Полина уговоря сделката.

"Баба ми каза, че ще го дам и ще го взема след време. Тя намери доктора и почна да държи връзка с него без да знам абсолютно нищо. Всичко научавах последна. Трябваше да родя на 15 април, а родих на 4 април. Увериха ме, че в Плевен е по-евтино и че ще взема детето после и ще ми го върнат. Получих боилките на 4-ти и тръгнахме към Плевен. Лекарят ме чакаше още на бензиностанцията. Баба ми се беше разбрала с него предварително. Родих с операция и той ме предупреди да не казвам на никоя медицинска сестра, че ще си оставям детето. С мен за пари не е говорено. Баба ми ми даде 2000 лева награда за детето. А след това разбирам, че едва ли не детето ми е продадено. На 5 април дойде лекаря с един нотариус и ме накараха да подпиша някакви документи. Не помня какво съм подписала. После разбрах, че това са документи, с които предоставям детето си за временно гледане и след месец може да го взема. На 8 април ми взеха бебето от ръцете, пред болницата. Разбрах, че баба ми е взела пари за детето. Аз не исках да го давам за постоянно детето. Искам си детето. Казва се Мартин. По мои данни се намира в Сандански. Докторът направил схемата се казва Калин Поповски", каза майката пред камерите на bTV, уточнявайки, че е съжалила за решението си, след като разбрала, че са взети пари за него. "Аз знаех, че ще го взема един ден, а не, че го давам за цял живот. Aко съм го давала за пари ,сега нямаше да търся помощ", разказа Полина. Тя се върнала в Плевен и потърсила лекаря, за да върне парите и да се свърже с хората, за да си вземе детето. Предупредил я да не ги търси, защото щели да я пребият.

Бащата Бенчо също заяви категорично, че си иска детето. "Не съм подписвал никакви документи. Не съм се отказвал от детето си. Искам си детето", сподели той, допълвайки, че е готов да даде ДНК.

Роднини на Бенчо обясниха, че са сигназирали Агенцията за закрила на детето и полицията.

Доктор Калин Поповски беше на коренно противоположно мнение. "Нямам нищо общо със схеми за продажби на бебета. Родилката Полина я познавах от около месец преди да роди. Знаех, че е без брак. Доведоха я мои роднини от врачанско село. Наложи се спешно да правим секцио поради фатален дистрес на бебето, имаше рискове да загине. Оперирах я в абсолютна спешност посред нощ. След това дойде бащата на детето, призна го, а Полина подписа документ, че предоставя момченцето за отглеждане от бащата. Това знам аз. Дойде плевенски нотариус, пациентката се подписа. Оттам нататък нямам представа какво става вече. Бащата взе детето и си заминаха. Нищо повече не мога да кажа. Не съм социални служби, не съм полиция. Този човек дойде, призна бебето и заминаха", отрече всички обвинения д-р Поповски.

Полина и Бенчо бяха категорични, че в думите на доктора няма нищо вярно. "Не съм ходил в болницата. Не съм виждал детето. Искам си детето", обяви повторно Бенчо. "Бенчо не е идвал в болницата. Въобще не знам кой е този човек?! Не съм виждал друг освен доктора и тази жена, която ми я доведе в стаята. Не знам при кои хора, не знам и как изглеждат. Мен ме накараха да подпиша някакви документи. А като започнах да искам детето обратно, ми се обади адвокатката на семейството от Сандански и ме заплаши, че ще имам проблеми. Обадила се на баба ми след това и тя се скара с мен", разкри майката Полина.

Странното е, че "адвокатското обаждане" е станало веднага след като екипът на bTV започнал да разнищва случая и без някой от телевизията да ги е търсил. "Не ми каза фамилия, име, нищо. Само, че е адвокатка на сем. Кочеви. Нищо друго", уточни Полина.

От плевенската болница са започнали незабавна проверка по случая.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов