Избрани Новини

В Сандански събраха 14 тона боклук /снимки/

Акцията "За един по-чист град" завърши

Под егидата на кмета на община Сандански Кирил Котев в събота се проведе акция по почистване на община Сандански на няколко замърсени зони.

Общината определи пет основни района за почистване, където бе разпределена общинската администрация и желаещи доброволци. Всички учебни заведения, детски градини, ясли и всички кметства към община Сандански също бяха уведомени да се включат към почистването на цялата община във връзка с настъпването на Великденските празници и Празника на град Сандански.

Първата зона, която бе изчистена бе Гробищен парк. Втората зона бе IV-ти км и района около ВЕЦ. В третата зона от ж. к. „Изгрев” към полския път към Поленица също се включиха служители от общинска администрация. Района около църквата „Св. Георги” и околовръстния път на Сандански също бяха почистени в акцията „За един по-чист град”.

В почистването активно се включиха всички детски и учебни заведения на територията на общината, които няколко дни преди почистване бяха обезпечени с чували за смет и ръкавици. По предварително изготвен график всяко учебно и детско заведение определи свои зони за почистване. Детските градини използваха възможността да включат и малчуганите в масовата акция и почистиха дворчетата и районите на своите градини, а някой ще продължат акцията по почистване и тази седмица.

Към общината в акцията на почистването са изявили желание да се включат и Военно формирование- Благоевград, които ще почистват този петък на 22 април.

Всички желаещи да направят Сандански по-чист и приветлив бяха включени в акцията, която продължава и тази седмица.

Общинска администрация, с подкрепата на всички, събра 14 тона отпадъци, които бяха извозени от общинските „Стройкомтранс” и Звено „Озеленяване”.

Общинска администрация Сандански благодари на всички за труда и съпричастността към кампанията "За един по-чист град".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов