Избрани Новини

Банско отново вади два хитови музикални фестивала

"Банско бийт” и Балканският фестивал „Бохеми” ще бъдат на площада на града и това лято

За втора поредна година, на 15-ти и 16-ти юли, в сърцето на град Банско ще се проведе един от най-свежите фестивали в страната – Bansko Beat Music Experience – 2016!

Продължението на фестивалното лято под звездите е на 3-ти и 4-ти септември, когато Банско дава сцена на най-горещите изпълнители на Балканите - задава се и второто издание на „Бохеми фест”! Организаторите от „Бохемия Фестивалс” ще се погрижат да осигурят наслада и за най-претенциозното небце с традиционни гозби и напитки!

Най-атрактивната зимна дестинация на Балканите за пореден път показва, че летният сезон на нейна територия е не по-малко вълнуващ. Доказателство за това е и наградата, която малкият южен град получи през декември 2015 г. - Балканска столица на фестивалите, като отличието дойде от Балканските награди за туристическа индустрия, от жури с представители на браншовия бизнес в България, Сърбия, Италия и Румъния и е за последователната и активна политика на администрацията за развитие на Банско като фестивален център и „Територия на духа”.

Първите издания на двата музикални форума през миналата година дадоха възможност на публиката да чуе от сцената звездите Little Dragon, прекрасния James Arthur, разкошните Mo’ Kalamity, Dj Desy & Mr. Vagabond, очарователната Миленита и Sensimillianz, сръбския магьосник Желко Йоксимович, македонската сладкопойна чучулига Каролина Гочева, българската гордост Иво Папазов, виртуозните южни съседи „Гаджо Дило” и всички останали балкански участници. Тази година организаторите обещават още повече звезди, балкански ритъм и бурни емоции.

По традиция входът и за двата фестивала остава свободен. Организатори са „Бохемия Фестивалс” по инициатива на Община Банско. Не забравяйте - 15-16 юли (петък и събота), 2016! Нека заедно открием сезона с Bansko Beat Music Experience!

Второто издание на Балкански фестивал "Бохеми" е на 3-4 септември, 2016! Мястото и за двата фестивала е ясно - централен площад "Никола Вапцаров", Банско.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов