Избрани Новини

Бунт осигури ремонт на път

Петрички села заплашиха с неподчинение заради разбито шосе

Протестите на жителите на пет петрички села заради обещания, но ненаправен ремонт на път, доведоха до резултат. Това съобщи кметът на Кърналово Стоян Бойчев. Местните хора готвеха блокади на шосето в района, но до крайни действия няма да се стигне.

"Най-сетне Агенция „Пътна инфраструктура" ще изпълни поетия ангажимент. Парите за ремонта са преведени, чакаме другата седмица да започнат ремонтните дейности. В момента се довършва ремонтът на шосето от село Рибник за Петрич, който ще приключи до събота", каза кметът Бойчев.

Заради рехабилитацията на пътната отсечка до южния град тежкотоварни камиони няколко месеца минаваха по междуселския път, който също е част от републиканската пътна мрежа. Потърпевши от този трафик са пет села - Кърналово, Старчево, Михнево, Кавракирово и Първомай.

"Ще се направи пълна рехабилитация, а не кърпене на дупките, които вече станаха ями. Искаме нов асфалт, че районът заприлича на лунен пейзаж.", разкри кметският управник на село Кърналово. С настъпването на пролетта хората тръгнаха по нивите, чудят се как да заобикалят дупките. Има предпоставки за тежки катастрофи. Затова хората искаха спешен ремонт.

"Ако не започне рехабилитацията на пътя до 10 дни, ще се вдигнем на бунт", предупреждава Стоян Бойчев.

Пътят е третокласен и е задължение на Агенция „Пътна инфраструктура" да оправи пътната отсечка, която е надупчена като швейцарско сирене, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов