Избрани Новини

С голям интерес преминаха Дни на отворените врати в катедра "Химия"

Най-любознателните посетиха лабораториите, в които се обучават студентите

На 14 и 15 април в Катедрата по Химия на Югозападен университет „Неофит Рилски“  се проведоха Дни на отворените врати. Катедрата бе посетена от ученици от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия, СОУИЧЕ, ПГ по икономика, НХГ ‘‘Св. Св. Кирил и Методий‘‘, ПМГ ‘‘Сергей Корольов‘‘, 7 СОУ, Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост.
Бяха представени специалностите, изучавани в катедрата, а най-любопитните и любознателните посетиха лабораториите, в които се обучават студентите.
Докторанти и студенти направиха забавни химични опити с интересен и зрелищен резултат.

В катедра ''Химия'' се обучават студенти в три специалности ОКС ''Бакалавър'': "Медицинска химия", "Химия", „Педагогика на обучението по Химия и физика". Курсът на обучение и за трите специалности е четиригодишен (редовна форма на обучение) с възможност за продължаване на обучението в магистърски програми и придобиване на образователно-квалификационна степен "магистър". Методическото направление в катедра "Химия" организира паралелно обучение за получаване на учителска правоспособност от студенти в специалност "Химия".

Катедра ''Химия'' провежда обучение по три магистърските програми („Биологично активни вещества и лекарствени средства“, „Метрология в химията“, „Химия и екология“), предназначени за завършили образователно-квалификационна степен ''бакалавър'' по химия или сродни специалности, в които химията е съществен компонент на обучението
Курсът на обучение в магистърските програми е 2 семестъра за завършилите ОКС "Бакалавър" в съответното професионално направление и 4 семестъра за завършили други специалности.

За почти 30 години от създаването, специалност „Химия“ са завършили над 400 специалисти, а „Педагогика на обучението по химия и физика“ над 130. Допълнителна професионална квалификация „Учител по Човекът и природата са получили 40 човека. Успешно защитили докторанти са 11.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов