Избрани Новини

Настояват да бъде поставена бариера на жп прелеза в Бело поле /Фоторепортаж/

Новините

04-04-2016, 21:07

Снимка:

БНТ

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Възстановена е сигнализацията жп прелеза в Бело поле

Жители на благоевградското село Бело поле и на съседни села настояват да бъде поставена автоматична бариера на жп прелеза край селото. Преди дни вечерният бърз влак за София удари преминаващ през съоръжението лек автомобил, като при катастрофата пострадаха трима души, двама от които са в тежко състояние. Според местните жители трафикът през прелеза е интензивен и трябва да бъдат предприети по-сериозни мерки за безопасност.

ЖП прелезът е неохраняем, а за идващите влакове шофьорите са предупреждавани със звукова и светлинна сигнализация. Дни след инцидента обаче и светлинната сигнализация не работеше.

"Не ви ли е страх, като минавате през този прелез, няма никакво осветление?"
"Е как да не ме е…. К'во да правим, да не минаваме ли? Трябва да минаваме."

 

 "Без бариера е много трудно. Па ке стане катастрофа."

 








Пред същия проблем неотдавна бяха изправени жители на села от община Кресна. За няколко месеца на жп прелеза, водещ към тях, станаха три тежки катастрофи.


От година на жп прелеза за Стара Кресна е поставена бариера и оттогава катастрофи тук не е имало.





Кирил Лазаров от село Ощава: "Минава се нормално, гражданите са спокойни, няма го това слизане - да спират колите, да слизат, да се оглеждат, тогава да преминават."

От Национална компания “Железопътна инфраструктура” отговориха, че сигнализацията на прелеза край село Бело поле е сериозно повредена от инцидента и ще бъде възстановена до 2 дни. В участъка влаковете преминават с повишено внимание и намалена скорост от 15 км в час, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)