Избрани Новини

Глобиха 1000 души заради нарушения в горите край Плевен и Ловеч

Глобите варират от 100 до 2 000 – 3 000 лв.

1000 акта са съставили горските инспектори в Ловешка и Плевенска област от началото на годината. Те са предимно за нарушения, извършени в района на общините, които са с по-лесно достъпни гори. Това обобщи Павли Богдански, директор на Регионалната дирекция по горите в Ловеч, предаде агенция "Фокус". Той припомни, че глобите варират от 100 до 2 000 – 3 000 лв., в зависимост от нарушението.

"Тези, които са за нерегламентирана сеч се пренасочват към прокуратурата. До сега там са изпратени повече от 300 преписки. По някои от тях се образуват досъдебни производства, други се връщат при нас за образуване на административни производства. Движението е голямо и поради това обемът на работата също е много голям“, каза още Павли Богдански.

По думите му, събираемостта на глобите за миналата година е значително ниска – около 15 %. Според него, това е така, защото преобладаващата част от нарушения се извършва от представители на ромските общности, които са платежонеспособни. "Ние ги даваме на съдия – изпълнители, както и на отговорната агенция за събиранията. Надяваме се с общи усилия да увеличим събираемостта“, посочи още директорът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов