Избрани Новини

Шефът на "Автомобилна администрация" бил предаден от личния си шофьор

Общество

03-04-2016, 14:09

Снимка:

mtitc.government.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицаите преброиха 402 000 лева в "пещерата на Аладин" в Долни Дъбник

Цветелин Цветанов остава в ареста

Скоро може да има още обвинени за търговия с фалшиви книжки. Това стана ясно след мярката за неотклонение на задържаните до момента. Петима от 7-те обвинени за корупция и търговия с фалшиви книжки остават в ареста, съобщава Нова телевизия. Сред тях е и директорът на ДАИ и сочен за лидер на престъпната група – Цветелин Цветанов, както и Емил Иванов - началник на областния отдел в Плевен.

Шефът на Автомобилна администрация бил предаден от личния си шофьор. Георги Сираков разказал пред разследващите как обикалял като куриер и разнасял пари.

"Доказателствата са от повече от 20 свидетели. Освен тях има СРС-та и иззетите пари – общо 800 000 от цялата група. Не са представени доказателства за произход, няма как те да са легални”, обясни Андрей Андреев, ръководител на Специализирана прокуратура.

Адвокатите на обвиняемите обаче заявиха, че срещу клиентите им няма никакви доказателства, освен голите думи на няколко души.

"За мен нещата не са сериозни и не са това, което се изнася в медиите, освен ако не крият някакви тайни доказателства”, заяви Звезделин Лазаров, адвокат на Цветелин Цветанов.

В отговор прокурор Андреев заяви, че съвсем скоро ще има още задържани участници в схемата за търговия с изпити и книжки. "Има данни за посредници, за длъжностни лица, които обаче сега са с по едно име или прякор, и трябва да ги установим”, заяви Андрей Андреев.

Подслушването и следенето на групата започнало още преди година. А СРС-тата хванали цялата схема как се търгува взимането на изпит за превозване на опасни и взривоопасни материали на частна фирма. "Документирани са срещи по отношение на последния изпит във Видин. Данните за извършени в миналото такива случаи са от свидетелски показания. Прекарана е група от хора, които да си получат изпита срещу заплащане”, обясни прокурорът. А окончателното решение за съдбата на 7-те обвинените е в ръцете на апелативния специализиран съд.

От утре започват мащабни проверки на всички книжки и лицензи за превоз, за които има съмнение, че са получени след плащане на подкуп.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)