Избрани Новини

Инспектори следят за безопасното саниране в Благоевград

Проверяват фирмите-изпълнители

От Инспекцията по труда започват проверки на фирмите, които санират сгради по националната програма в област Благоевград. Инспекторите ще проверяват условията на труд на място, ще се следи и за това дали всички работници имат сключени договори, съобщава БНТ.

Около 30 души работят по санирането на 40-и блок в благоевградския квартал „Еленово”. Всяка сутрин те преминават инструктаж за работния процес. Техническият ръководител на обекта Николай Тодоров е категориччен, че безопасността е едно от най-важните неща.

Николай Тодоров – технически ръководител: "Тия блокове са високи и изискват малко по-голямо внимание за безопасността на работа. Примерно, когато се реже с ъглошлайф, трябва да има очила, ръкавици, облекло, предпазни обувки с желязо."

67 блока ще бъдат санирани по националната програма в Благоевград до края на годината. От Инспекцията по труда са категорични, че всички фирми, наети да извършват саниране, ще бъдат проверени.

Петър Попадийн – директор на Инспекция по труда-Благоевград: "Където се намират фирми за саниране, ще бъдат проверявани, най-вече по безопасност, тъй като на територията на страната зачестиха много злополуките по строителните обекти."

Проверките в областта вече са започнали. От Инспекцията по труда казаха, че за сега не са установени сериозни нарушения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)