Избрани Новини

"Движение България на гражданите" почва консултации за общ кандидат-президент на България

Днес в Банско приключи заседанието на Националния съвет

Националният съвет на "Движение България на гражданите" даде мандат на ръководството на партията да започне консултации за издигане на обща кандидатура за президент от името на Реформаторския блок. Това стана ясно на приключилото заседание на Националния съвет в Банско в неделя, информира в."24 часа".
Структурите на движението имат едномесечен срок да предложат своите виждания за профила на кандидата.
ДБГ препотвърждава ангажимента си към меморандума между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в ключови сектори, като поставя акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление. Националният съвет на ДБГ подкрепя проекта на антикорупционния закон и призовава за решителни мерки за борба с корупцията, се казва още в решението на форума.
В изказването си пред Съвета вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева посочи, че хората в залата - кметовете, общински съветници, общински председатели на ДБГ, както и депутатите, са тези които провеждат истинските реформаторски политики - без показност, с упорство и според ангажиментите, поети към избирателите на РБ и в управленската програма.
"Всеки, подкрепен от нас за управленска роля, трябва да е наясно, че имаме задачи в секторите на образованието, антикорупцията, икономиката, изборните правила, администрацията, електронното управление, енергетиката. Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очакват", каза още Кунева.
По отношение бъдещето на Реформаторския блок, тя беше категорична, че ДБГ залага на консолидиране на Блока. "Ако друг иска нов политически проект, нека да си го прави, но не може да ангажира РБ през присъствие и блокиране на решения. Ние имаме работа за вършене по програмата на РБ и не можем да губим нито нашето време, нито това на държавата", заяви още тя.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов