Избрани Новини

Министър Василева ще даде старт на кампанията „Яко е да си еко“

Мисия Бургас

25-03-2016, 16:40

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Целта е формиране на екологично съзнание в българските граждани

На 28 март министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще даде начало на националната образователно-информационна кампания „Яко е да си еко“, насочена към  популяризиране на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Събитието  ще се състои от 12,30 часа в Първа английска гимназия в София.

Тазгодишната кампания ще е съсредоточена върху две от приоритетните оси на програмата – „Отпадъци“ и „Подобряване качеството на атмосферния въздух“. Целта е формиране на екологично съзнание в българските граждани. Дейностите ще бъдат насочени приоритетно към учениците, като гаранция за устойчивост на предприеманите мерки по ОПОС 2014-2020 г.

Част от инициативата е провеждането на Зелена олимпиада, в която деца от  цялата страна ще решават тестове на екологични теми.  Тя се организира за четвърта година от образователния портал Академика БГ. Регистрацията и решаването на тестовете ще бъдат възможно от 28 март до 10 май 2016 г. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиада http://zelenaolimpiada.bg/  на 20 май 2016 г.

Ще бъдат наградени 18 участника - по трима от всеки район за планиране: Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и и Югоизточен.

В заключителните събития по награждаването на най-добрите участници ще се включат и актьорите Димитър Рачков и Васил Василев Зуека със спектакъла „Яко е да си еко“.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)