Избрани Новини

Общинският танцов ансамбъл "Празник” стана първенец в национален конкурс

В Шумен се проведе Националния конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват"

На 18, 19 и 20 март в Шумен, в сградата на читалище „Тодор Петков”, се проведе Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват”, където се явиха и състезаваха над 25 клуба от цялата страна.

За втора поредна година се състезаваха и танцьорите от Общинския танцов ансамбъл „Празник” с ръководител Михаил Митрев, които завоюваха две челни места - първо място в категория до 18 години и второ място за категория до 14 години. Миналата година ансамбълът бе на второ място. Нашите момчета и момичета спечелиха също и приза на кмета на община Шумен и награда от 150 лв., покана за турне до Венеция, Италия, а ръководителят Михаил Митрев бе награден с грамота и медал за творчески постижения.

Конкурсът в Шумен вече е превърнат в традиция и в него участниците са разделени на две категории – за самодейни състави, в която бяха наградени „Празник” и училища и детски заведения с профили „Хореография”.

В петък Школата за народни танци и хора „Македонска хубост” с ръководители Михаил Митрев и Атанас Николов заминават за Велинград, където ще вземат участие във фестивала „Пролетно хоро”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов