Избрани Новини

Продават онлайн дървесина

Новата система се въвежда в началото на месец април

Електронни търгове за дървесина ще са факт в близките дни, съобщиха от Югозападното държавно предприятие в Благоевград, цитирани от "Стандарт". Новата система се въвежда в началото на месец април и е за продажба на добита дървесина от временен склад. Чрез онлайн наддаване кандидати от цялата страна ще могат да се включат в търговете за закупуване на необходимите им количества дървен материал, осигурен от държавните горски територии.

Желаещите да се възползват от съвременната услуга трябва да направят само еднократна първоначална регистрация в електронния портал, който ще бъде достъпен на интернет страницата на предприятието. Задължително условие е кандидатът да има електронен подпис. Системата позволява регистрация както на юридически, така и на физически лица. При проявен интерес към конкретен обект след подаване на документи, които се одобряват от комисия, участникът получава уникален идентификационен код, с който може да участва в онлайн наддаването.

„Правим още една стъпка към постигане на прозрачност в работата ни. Даваме възможност на всички, желаещи да закупят дървесина, да кандидатстват и да бъдат оценени обективно. Всеки купувач ще може да наддава явно и в реално време. Според мен това е бъдещето при продажбите на дървесина", убеден е директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Новата електронна система има за цел да спести време и средства на участниците в търговете, да осигури по-добра конкурентна среда, да елиминира възможността за субективна намеса и предварителни договорености, да постигне по-голяма прозрачност.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)