Избрани Новини

Денят на водата празнуваха в Банско /Снимки/

С танци, песни и рисунки се радваха децата

С любезното домакинство на община Банско бе отбелязан определеният от ООН Световен ден на водата – 22 март. Екологичната инициатива под надслов "По-чиста вода, по-добра работа” се организира от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в партньорство с „В и К” ЕООД – Благоевград, за които днешният ден е и професионален празник.

Ученици от СОУ "Неофит Рилски"- Банско и ОУ "Св.Климент Охридски"- Добринище взеха участие във фестивала "Воден свят", рисуваха тематични рисунки, представиха музикални изпълнения и отговаряха на викторина с въпроси "Какво знаем за водата?".

Честването бе насочено основно към подрастващото поколение, като целта на организаторите бе привличане на вниманието и ангажираност към опазването на водите.

В обръщението си към присъстващите кметът Георги Икономов визира най-голямото богатство и естествен дар на курортната община- чистата околна среда. По неговите думи именно нейното запазване и въвличането на подрастващите е от ключово значение и оцени събитието като една прекрасна инициатива.

Професионалният празник на служителите от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ Благоевград продължава с двудневен тематичен семинар под мотото „Да работим за по-чиста вода, за един по-добър живот“, в който участие ще вземат и учители и педагози от учебните заведения в община Банско.voda-001



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)