Избрани Новини

РИОСВ издаде предписания за почистване на общинските пътища

Животът

16-03-2016, 11:57

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметовете трябва да осигурят и съдове за събиране на отпадъците

РИОСВ – Велико Търново даде предписания на общините на територията на Великотърновска и Габровска области за почистване на общинската пътна мрежа.

До края на април кметовете трябва да организират почистването на пътното платно, пътните съоръжения, обслужващите зони и крайпътните обслужващи комплекси от отпадъци. Трябва да осигурят съдове за събиране на отпадъците и да организират извозването до съоръжения за третиране.

За изпълнение на предписанията експерти от РИОСВ – Велико Търново ще извършат проверки. При констатиране на неизпълнение ще бъдат предприети административно-наказателни мерки, съгласно действащото законодателство.

През 2015 г. след дадени предписания и осъществен последващ контрол бяха почистени две нерегламентирани сметища в община Габрово, 12 пътни участъка в община Велико Търново и 7 пътни отсечки в общините Габрово, Горна Оряховица и Свищов. Общините Габрово, Дряново, Трявна, Павликени, Сухиндол и Велико Търново поставиха контейнери за битови отпадъци на места край пътищата, където е възможно образуването на сметища. Контейнерите се обслужват от сметопочистващите фирми. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов