Избрани Новини

Симитли и Делчево разкриват красотата си в пролетна изложба

За първи път ще бъде представена книга на сдружение "Хора и традиции“

В пролетната изложба от 20 картини на българските и македонски художници Пенчо Добрев, Валентин Ангелов, Мариана Маринова, Георги Драчев, Румен Дешев, Ива Йосифова, братята Александър и Владимир Таневски, Гоце Илиевски и Александър Белогаски ще оживее отново красотата на Симитли и Делчево, Македония.
За първи път ще бъде представена  книгата на сдружение„Хора и традиции“-„Кулинарен календар“ с над 50 автентични,  уникални традиционни и нови рецепти от Брежани и Делчево.
За първи път ще бъдат  демонстрирани и 30 реновирани национални носии и ще бъде представено социологическо изследване за възможностите на регионите Симитли и Делчево за развитие на културен туризъм. Прочутите брежански баби ще приготвят вкусни традиционни пити и баници, гарнирани с пивка ракия и домашно вино.
Изложбата ще бъде открита на 22 март 2016 от 17:30 часа във фоайето на Радио Благоевград. Пролетната изложба ще бъде кулминация и обобщаване дейностите на сдружение „Хора и традиции“ - Брежани по проект „Подобряване на качеството на живот в трансграничния регион чрез насърчаване и съживяване на общото културно наследство между община Симитли, Р. България и Делчево, Р. Македония” по Програмата за трансгранично сътрудничество.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)