Избрани Новини

Обсъждат малкия и среден бизнес в Хасково и Благоевград

Организатор е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Във връзка с новите практики на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, както и за прилагане на активни мерки за насърчаване на предприемачеството, се организират  конференции на тема: „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ в Хасково и Благоевград. Събитията ще се проведат на 16 март (сряда) от 10 ч. в зала зала „Хасково“ на общината в Хасково, а на 17 март (четвъртък) от 10 ч. в зала 5 на общината в Благоевград.

Очаква се в конференциите да участват широк кръг представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи, и представители на местната власт. В програмата се предвижда да се представят дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия, новите мерки в подкрепа намирането на външни пазари и партньори за българския бизнес.

Експерти от Министерския съвет ще запознаят аудиторията с възможностите за финансиране на проекти на бизнеса от Европейски структурни и инвестиционни фондове през 2016 г. по проект „“Еврофондовете – Да създаваме заедно“. Ще бъдат представени възможности за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес от представители на Банка ДСК. Ще се разясни как се кандидатства с проекти по Националния иновационен фонд. Ще се презентира новата програма на ИАНМСП и Майкрософт България“ „Модерният бизнес“, която е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия. Програма „Модерният бизнес“ ще даде възможност на МСП да се възползват от безплатно внедряване на Office365. Ще се разяснят възможностите за финансиране и подкрепа на Старт ъп бизнеса.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов