Избрани Новини

Министър Кралев: Състезанията са начинът да откриваме и подкрепяме таланти

Министърът награди победителите в ски бягането от Олимпийския младежки зимен фестивал

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите в ски бягането от Олимпийския младежки зимен фестивал и официално закри събитието, което се проведе на Банско. 
„Радващо е, че повече от 330 деца участваха в това състезание. Подобни прояви са изключително важни, защото това е начинът да откриваме и подкрепяме младите таланти. Прекрасно е, че обхватът на Олимпийския младежки зимен фестивал се разширява и от тази година се включи и биатлонът. Виждате, че зимните спортове прогресират и дано от такива състезания да излязат следващите ни звезди като Радослав Янков, Александра Жекова, Владимир Илиев, Красимир Анев“, заяви министър Кралев. 
Фестивалът се организира за четвърти път, като в първия ден от него бяха определени победителите в биатлона, алпийските ски и сноуборда. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.  
По-рано Красен Кралев заедно с президента Росен Плевнелиев се включиха в 7-ото състезание по ски за дипломати за купата на министъра на външните работи. Спортният министър връчи и наградите на призьорите в категория дипломати (жени), в която победител стана Улрике Щрака - ръководител на Търговския отдел на Австрийското посолство. В състезанието взеха участие 53-ма скиори, разделени в 6 категории, като президентът Росен Плевнелиев стана безапелационен победител в групата на дипломатите над 50 години.

 

 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)