Избрани Новини

BMW показа концептуален автомобил на бъдещето

Цялото предно стъкло е с внедрен Head-Up дисплей

Баварският производител на автомобили BMW показа концептуален автомобил на бъдещето в навечерието на стогодишнината на компанията, пише Business Insider. 

Vision Next 100 е луксозен безпилотен спортен автомобил, оборудван с множество технически иновации, чрез които изкуственият интелект и интуитивната технология стават едно цяло. Водачът може да управлява сам автомобила, а може и да се остави на автопилота, като с течение на времето колата опознава водача и се адаптира към него. 

Купето на концептуалния автомобил е проектиранo да увеличи максимално аеродинамичната ефективност. Освен това е изградено предимно от рециклирани материали, а структурата се състои от леки въглеродни влакна.

Цялото предно стъкло е с внедрен Head-Up дисплей, който се ползва за комуникация с водача. Благодарение на интелигентните сензори и постоянния обмен на данни на него се създава дигитално изображение на околността. Така например, дори да има мъгла, водачът получава информация дали пътят му ще се пресече от друг автомобил, и то още преди да са се е появил пред погледа му.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)