Избрани Новини

На кушията в Сапарева баня вече ще участват и хора от селата

Конните надбягвания ще се проведат на 19 март от чdid

В традиционните конни надбягвания за Тодоровден в община Сапарева баня тази година могат да участват освен сапаревобанци и жители от селата Крайници, Червен брег и Яхиново. Конните надбягвания ще се проведат на 19 март (събота) от 11:00 ч.

Тази година се променя и мястото на провеждане на кушиите. Досега те се правеха на градския стадион, а на този Тодоровден ще бъдат на тревната площ край летището на Сапарева баня. Смяната на мястото е с цел да бъде опазена тревната площ и състоянието на настилката на градския стадион.

В надбягванията с коне и магарета могат да се състезават участници над 18-годишна възраст. Записването за участие може да стане най-късно до 17 март в читалище "Просветен лъч - 1905", което също съдейства за организиране на мероприятието. Записвания могат да се правят и в кметствата на селата Яхиново, Червен брег и Крайници.
Освен надбягванията с коне и магарета тази година ще има и състезание по теглене на шейни с тежести. За победителите са подготвени парични награди и плакети, които ще им връчи кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

От община Сапарева баня информират, че за всички, които желаят да посетят празника, ще има организиран безплатен транспорт. Той ще тръгва в 10:00 ч. от центровете на населените места.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов