Избрани Новини

Условна присъда получи семейство сводници

Емил и Виолина Кютукчиеви получиха по две години затвор с 4 години изпитателен срок и по 10 000 лева глоба

Съпрузи, осъдени за сводничество, се разминали само с условна присъда, тъй като имали чисто съдебно минало. Това става ясно от мотивите на Районен съд – Петрич. Емил и Виолина Кютукчиеви получиха по две години затвор с 4 години изпитателен срок и по 10 000 лева глоба на 29 май миналата година след продължила 4 години съдебна сага. По време на делото бяха събрани писмени доказателства от многото свидетели, както гласови доказателства посредством СРС-та.

От тях се доказа безспорната вина на двамата съпрузи. Те са карали млади момичета в хотела им „Мерилин" в петричкото село Ръждак да извършват сексуални услуги на клиенти – българи и чужденци. Чести клиенти били гръцки граждани. Някои от гърците също бяха свидетели в процеса. Жените и момичетата получавали между 15 и 40 евро за „работата" си. Две сестри признаха, че били на повикване от двамата съпрузи, за да извършват сексуални услуги с гости на хотела, за да осигурят прехрана за децата си. Подсъдимите са осъществили двете форми на изпълнителното деяние на "трафик на хора", посочени в обвинителния акт. Касае се до набиране и приемане на лица от женски пол с цел да бъдат използвани за развратни действия, като деянието е извършено чрез обещаване, даване и получаване на облага.

Заради своето чисто съдебно минало, възрастта и здравословното си състояние подсъдимите не са получили ефективна присъда. Имало и добри характеристични данни за двете личности, също е мотив на съда да постанови условна присъда, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)