Избрани Новини

Тежко болно дете копнее за книги

За момчето няма по-голяма магия от четенето

Тежко болно дете моли за книги. Диан е едно от многото болни деца в България. Той прекарва времето си вкъщи и е лишен от възможността да се радва на повечето забавления, на които и връстниците му.

Той обаче не е лишен от устрема и желанието да чете и изследва нови светове. За момчето няма по-голяма магия от четенето. То е основното му развлечение и голяма страст. Момчето с охота поглъща всяка страница, но няма финансовата възможност да си купува книги. Причината е, че лечението му изчерпва ресурсите на близките му.

Желаещите могат да помогнат на Дидо, като му подарят една или повече книги. Момчето споделя, че обича да чете признатите за класики и шедьоври заглавия в световната литература, разказват в писмо до медиите желаещи да помогнат на Дидо.

„Ако някой има книги за изхвърляне - класика или такива, които са шедьоври, моля да ми ги подари. Обожавам книгите. Обожавам буквите. А книгите не трябва да се изхвърлят. Благодаря предварително", споделя самият Диан. Можете да подарите книга на Дидо, като му я изпратите на следния адрес: https://www.facebook.com/dian.gospodinov.14 Телефон за контакти: Диан Господинов - 0887 205 585.

Диан и близките му не могат да си позволят куриерските разходи, така че книгите не трябва да бъдат изпращани за тяхна сметка.

Ако някой желае да помогне на момчето финансово – също може да го стори. Добри хора вече са му помогнали да събере пари за инвалидна количка, като точно преди Коледа той е станал от леглото.

Финансовото дарение може да бъде направено на сметка:

BG56IORT73711003133100 BIC код - SWIFT code :IORTBGSF Диан Юриев Господинов Тел.0884109095 Или на PayPal: [email protected].Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)