Избрани Новини

Полицаи и горски дебнат за авджии на границата

Направиха съвместни патрули срещу бракониери с пушки в района на община Сатовча

Гранични полицаи и горски служители са съвместни патрули срещу бракониери с пушки в района на община Сатовча. Двойките дебнат за авджии в гората край границата ни с Гърция, тъй като често нашенци навлизат в южната ни съседка и провеждат нерегламентиран лов на дивеч. По този начин нарушават държавната граница. Заради нарушителите се стяга и специален контролно-пропускателен пункт в края на село Сатовча. В планината обаче не спират да патрулират патрули от гранични полицаи и горски служители, в района е осигурено 24-часово дежурство. Крутите мерки ще доведат до ограничаването на нарушенията и на държавната граница, и на бракониерския лов, категорични са от Гранична полиция в Гоце Делчев. Те се принудили да реагират, тъй като ловци излизат да гърмят по дивеч извън ловния сезон. Някои дори влизат в Гърция и рискуват живота си.

Петима авджии от сатовчанското село Туховища бяха заловени на 19 декември миналата година да ловуват в южната ни съседка. Бяха поне на километър след граничната бразда. Извадиха късмет, че не ги спипаха гръцките гранични полицаи, веднага щяха да ги вкарат в затвора. Оръжието на нарушителите бе иззето, срещу тях са образувани наказателни производства. Гранични полицаи припомниха, че преди години при незаконен лов в южната ни съседка е имало прострелян наш авджия от негов колега.

Заради честите нарушения на ловците в региона бе взето решение да обединят усилията си граничните полицаи и горските служители. Затова в планината през цялото денонощие има мобилни патрулни двойки от горски и гранични полицаи, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов