Избрани Новини

Семейство осъди Енергото за гръмнали уреди

Животът

07-03-2016, 10:07

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Постанови се, че има неизпълнение на договорно задължение

Шуменска фамилия се наложи да съди Енерго-Про за гръмнали електроуреди в жилището си, защото от дружеството претендирали, че нямат вина за поразени два телевизора, два климатика, бойлер, фурна, съдомиялна и всички лампи, пише "Труд".След разглеждане на делото на две инстанции, окръжният съд в Шумен се произнася окончателно, че Енергото трябва да плати ремонта им - 397 лв., но към това се добавят и деловодните разноски на фамилията в размер на 1100 лв.
Аварията в жилището на семейство Борисови станала на 27 февруари м.г. Пръв рутерът за интернет изпушил и детето, което било у дома, сигнализирало родителите си. Жилището било посетено от служители на енергодружеството, които съставили констативен протокол, но в срок отговорили, че не дължат обезщетение, поради липса на вина.
В хода на заведеното дело от Енерго-Про настоявали, че проблемът идва от старата ел. мрежа на къщата, поставили под съмнение и чия собственост са повредените ел. уреди по документи. Стопаните доказали, че ел. мрежата е подменена преди година от квалифициран техник. А назначена съдебно-техническа експертиза заключила, че е подадено напрежение над 220 волта и има авария в захранващия кабел, който е част от електроразпределителната мрежа и е собственост на ответното дружество.
Окръжният съд в Шумен постановява, че има неизпълнение на договорно задължение и от това ищците са претърпели загуби в размер на 397 лв. Решението не подлежи на друго обжалване. Абонатите трябва да си получат парите за ремонта с лихвите, както и разходите за съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов