Избрани Новини

Откриват изложба "Жени художнички” в Кюстендил

Ценка Бакърджиева, Тереза Спасова, Теодора Сърбинска и Десислава Анакиева ще покажат най-новите си творби

Традиционната изложба „Жени художнички" ще бъде открита в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" днес от 17.30 ч. Ценка Бакърджиева, Тереза Спасова, Теодора Сърбинска и Десислава Анакиева ще покажат най-новите си творби и ще ни направят част от своя артистичен свят.
Ценка Бакърджиева е родена в Земен. Завършва Художествена гимназия в София и специалност „Сценография" при проф. Георги Каракашев в Художествената академия. Ценка Бакърджиева е съвършеният галерист - била е дългогодишен уредник, главен уредник и директор на Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора". Организирала е и аранжирала повече от 150 изложби в страната и чужбина. Занимава се и с научна дейност, автор и съавтор е на редица публикации в научни и популярни каталози и справочници. Участва в зонални, национални, самостоятелни и колективни изложби, както и в представителни изложби в чужбина. Работи в областта на живописта, формирайки виртуозен, артистичен и неподражаем стил в акварела.
Тереза Спасова е родена в Кюстендил. Завършва Математическа гимназия в родния си град, а след това дизайн и моделиране по испански конструкции в Институт по мениджмънт в София. Нейните творчески търсения са в областта на живописта и графиката. Има участия в редица колективни изложби. Участва в изготвянето на каталог за малки графики с COREL DRAW. „Изкуството е най-възвишената радост, която човек дарява на себе си", споделя художничката.
Теодора Сърбинска е родена в Кюстендил. Има хуманитарно образование. Работи предимно в областта на приложните изкуства и фотографията. Като фотограф участва в колективни изложби и престижни онлайн издания. Нейни снимки са финалисти и фаворити на фотографски конкурси. Теодора Сърбинска създава авторски, колекционерски арт кукли и пластики от грундиран текстил. Нейни самостоятелни изложби с кукли и текстилна пластика са представяни в Кюстендил и страната. Участва в множество колективни изложби, сред които представителни изложби на Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора.
Десислава Анакиева е родена в Кюстендил. През 2000 г. завършва специалност „Изобразително изкуство" в СУ „Св. Климент Охридски". Има три самостоятелни изложби и участия в много общи - в страната и чужбина. През годините участва в международни пленери в България, Македония и Сърбия. За нея Борислав Койчев пише: „От незапомнени времена човек се страхува от неизвестното. (...) Дори съвременният човек попада под властта на това дълбоко мистично дистанциране от нещата, без да се замисля дали то би оказало някакво влияние върху неговия живот. (...) Ако не бяха страховете ни, които да ни пазят, ние бихме били непослушните деца на Майката природа... въпрос на гледна точка, както всичко останало в този свят. Без съмнение Десислава има своята и ни я поднася със собствен почерк и аура!".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)