Избрани Новини

Повече митничари изпратиха на "Кулата"

Очаква се бум на български туристи, които ще отдъхват в южната ни съседка

Увеличават служителите на Гранична полиция и на Агенция „Митници" заради очаквания наплив от нашенци към ГКПП – Кулата – Промахон заради четирите почивни дни – от 3 до 6 март. Много българи избраха южната ни съседка за своята ваканция и ще пътуват към Гърция. Добрата новина за тях е, че в понеделник протестиращите гръцки фермери се изнесоха от граничната бразда и изтеглиха селскостопанската си техника и тракторите. В момента няма никакъв проблем с преминаването на граничния пункт. Очаква се бум на български туристи, които ще отдъхват в празничните дни в южната ни съседка. Това сочат данните от туроператорските фирми в страната ни. В последните години десетки хиляди нашенци пътуват към Гърция, когато има повече почивни дни.

Голямото пътуване започна още в сряда. Затова са привикани по спешност още гранични полицаи и митничари. Двойните смени трябва да не допуснат образуване на опашки на граничната бразда въпреки засиления трафик. Потокът от автомобили ще е поне два пъти по-голям в посока Гърция в сравнение с този към страната ни, знаем го от опит, твърдят гранични полицаи. Отворени ще са всички осем платна на граничния пункт – четири на изход и четири на вход.

Гранични полицаи, които не са на смяна, ще са в готовност да помогнат на колегите си, ако бъдат извикани. "Правим необходимата организация на нашата работа за празничните дни. Уточнени са всички детайли. Целта ни е да не допуснем задръствания на границата и да осигурим максимално бързо обработване на документите на пътуващите в двете посоки – към и от Гърция", казаха гранични полицаи. За целта са направени специални графици за празничните дни.

Трябва да се знае обаче, че инспекцията по отношение на товарните автомобили е жестока и от страна ни митничарите, и на граничните полицаи. Причината е в бежанския поток. Камионите минават не само през кантарите, но и през физическа проверка. Доскоро ситото за водачите бе тройно – кантар, а при съмнение следват отваряне на товарното помещение и паркиране до рентгена, за да се види като на длан товарът. Сега е поне петорно – полицаи и митничари по два пъти гледат документите им. Граничните власти и в България, и в Гърция правят всичко това заради бежанската вълна, дебнат да не се превозват бежанци, съобаваща standartnews.com.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)