Избрани Новини

Благоевград посреща Баба Марта с богата програма

Празникът започва с концерт

Община Благоевград е подготвила богата празнична програма по повод първи март. Жители и гости на града ще посрещнат на открита сцена Баба Марта от 11.00 часа на площад „Македония”. Участие в пъстрия концерт ще вземат децата от танцово студио „Божана”, танцова формация „Астра” и денс център „Дежа Вю” към Младежки дом- Благоевград, както и детска фолклорна група „Бисери” при Център по изкуствата с ръководители Даниела Богданова и Надежда Стоицова.

Освен с музикална програма Община Благоевград ще зарадва децата и с ателиета за мартеници на открито, в които те ще могат сами да изработят своята най- красива мартеница, с помощта и напътствията на Баба Марта. Малчуганите ще научат повече за символиката на българския обичай  и за закичването с мартеници по повод настъпващата пролет от самата Баба Марта.

На първи март отбелязваме и Деня на самодееца. Празник,  обединяващ хора с различни професии, социален статус, възраст и пол, но всички, водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство. Денят на самодееца е посветен на хората, които не жалят сили и време, за да работят за запазването на българските традиции и култура. Това ще демонстрират и всички самодейни състави от Благоевград, които са подготвили  пъстър пролетен концерт, който ще започне от 12.00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов