Избрани Новини

Блокадата по границата е геноцид към българите

Не мога да соча с пръст Делян Пеевски и Валентин Златев, че са лоши, каза още Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов призна, че вече сме безсилни да се справим с гръцката блокада.

„Два пъти, три пъти говоря с премиера на Гърция, с комисари, с колеги от Eвропейския съвет – единственото, което получавам като отговор е, че нямат контрол над стачкуващите по границата. Вече не знам какво да правя с тези хора. Ако имате някакъв съвет, дайте“, заяви премиерът от парламентарната трибуна.

„Всички дипломатически методи ги изчерпах. Нямам логично обяснение. Официалните власти нямат контрол, преговаряли, но резултата е затворена граница“, каза той.

„Вече няма на кого да се обадя, кого да помоля за помощ. Обяснявам, че това е геноцид към българите, но няма помощ. В момента сме безпомощни“, коментира още премиерът.

В кулоарите на Народното събрание, преди парламентарния контрол, попитан с  какво са лоши Валентин Златев и Делян Пеевски, премиерът заяви:

„Това, че фирми, които вие медиите свързвате с тях, бяха извадени от поръчките, не означава, че съм казал, че са лоши. Не мога да соча с пръст Делян Пеевски и Валентин Златев, че са лоши.“

Във връзка със спрените обществени поръчки, премиерът заяви: „Фактите са, че за милиард и 700 хиляди са спрени поръчки. За близо три милиарда контрабанда е спряна и парите са влезли от бюджета.“ Попитан, защо при 3 млрд. няма арестувани, Борисов отговори, че тогава не е имало бюро. „Сега с бюрото всеки камион, всеки кантар, всичко се наблюдава. Като се направи тази превенция, парите си идват в бюджета. Сутринта правихме голяма среща на бюрото и за новия Закон за борба с корупцията по високите етажи със специализирания съд, прокуратурата и комисията по конфискация – всички те да участват в различните закони и съм убеден, че ще предложим нещо много действено“, каза Бойко Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)