Избрани Новини

Деца творят мартеници в сградата на Община Благоевград (снимки)

С празнична програма беше открита традиционната работилница за мартеници

С празнична програма, подготвена от Обединен детски комплекс, беше открита традиционната работилница за мартеници във фоайето на Община Благоевград. Малчуганите повдигнаха настроението на гостите с песни и стихове и създадоха неповторима празнична обстановка във фоайето на Общината. 

Деца от различни детски и учебни заведения ще творят в дните до 29 февруари, като изработените от тях мартеници ще бъдат дарени на Дома за стари хора „Св. Петка”.

Работилницата на Баба Марта се организира в Благоевград повече от 20 години, като Община Благоевград е домакин на инициативата за четвърта поредна година. Първите творци на символите на пролетта са възпитаниците на Обединен детски комплекс и ОДЗ № 1. През втория ден във фоайето на Общината своите умения ще покажат децата от СОУ ”Иван Вазов”, ОДЗ № 4 и ЦДГ №1. В петък ученици от СОУ „Арсени Костенцев”, ЦДГ №3, ОДЗ № 2 също ще изработват мартеници, характерни за българската традиция. В последния ден от работилницата участие ще вземат възпитаници на ЦДГ № 6, СОУ ” Иван Вазов”. В рамките на инициативата малките помощници на Баба Марта ще се запознаят с историята на мартеницата, със символиката на червения и белия цвят, както и с традициите, свързани с българския обичай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов