Избрани Новини

Банско е домакин на среща на Националния алианс за социална отговорност

Ще бъде засегната така наречената "мобилна грижа“

Дневен център за деца с увреждания „Здравец“ в Банско е домакин на обучителна среща на специалисти от цялата страна – ръководители на специализирани заведения, логопеди, психолози, представители на неправителствени организации, посветили се на грижата към лицата с увреждания. В рамките на двудневното обучение ще бъдат дискутирани така наречените “case study” на (индивидуални случаи) на грижи на деца с аутизъм, както и психо-социалната рехабилитация на възрастни с увреждания. Ще бъде засегната и така наречената „мобилна грижа“ – лични асистенти и лица с медицински познания, които посещават лежащо болни по утвърден график.

Ръководителят на отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Банско Мая Стоицева поздрави своите колеги, като подчерта, че ще се радва за тяхното мнение и опит относно подобряването на грижите, които са залегнали в т.нар „методики на социалните заведения“ – незадължителни по юридически характер ръководства за добри практики, възприети като ориентир за качествени социални услуги.

Националният алианс за социална отговорност е национално представена организация за хората с увреждания, призната с решение на Министерския съвет, която работи активно за интеграцията на хората с увреждания в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)