Избрани Новини

Червенокръстци в Благоевградско отчетоха дейността си /Снимки/

Обастната организация проведе годишното си отчетно събрание

Отчетно събрание на областната организация на Червения кръст се проведе днес в Благоевград. Председателят на областния съвет д-р Димитър Божиков запозна присъстващите делегати и доброволци от областта със свършеното през 2015г. В отчетния доклад, представен от него, бе наблегнато на многообразието от дейности на над 5600-те членове от 164 дружества в общините. Сред тях са подпомагане на 350 социално слаби семейства с продукти от Хранителна банка, топъл обяд за 30 деца и 15 бездомници. 315 души са преминали през Центъра за домашни грижи, финансово са подпомогнати 14. През курсовете за водни спасители са преминали близо 200 души.

Д-р Божиков отличи дейността на червенокръстките дружества в общините Гърмен, Струмяни, Гоце Делчев, Петрич, Хаджидимово и Разлог и подчерта, че членовете на най-старата обществена организация и нейните доброволци ще продължат все така всеотдайно да помагат и на деца, и на възрастни, изпълнявайки своята хуманна мисия.

От Областния съвет на БЧК в Благоевград обявиха и началото на акцията по продажба на мартеници, изработени от доброволците на организацията. Събраните от продажбата им пари ще отидат за лечението на дете от Благоевград с церебрална парализа на година и половина. И се надяват добрите хора да откликнат и да се включат в това добро дело. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)