Избрани Новини

Строителен предприемач влиза в затвора за измами

Крими

25-02-2016, 16:08

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За 3 години и 4 месеца

Варненският Районен съд призна за виновен 62-годишния В. Господинов за това, че е измамил петима души причиниявайки им вреди в общ размер над 98 000 лева. Деянията са извършени в условия на продължавано престъпление. В периода от септември 2001 г. до май 2007 г. подсъдимият с цел да набави за себе си имотна облага е заблудил трима граждани, че е собственик на правото на строеж върху дворно място на ул. "Гоце Делчев" във Варна.

Той ги уверявал, че ще им изгради в завършен вид и прехвърли собствеността върху недвижими имоти в строящата се на адреса сграда. Реално подсъдимият нямал отстъпено право за строеж на тези части от сградата и ги предлагал на разсрочено плащане, за покупка на "зелено". По този начин той причинил имотна вреда на потърпевшите общо в размер на над 33 000 лева.

В периода от октомври 2009 г. до юли 2010 г. подсъдимият, отново с цел облага, подвел други двама клиенти, че е собственик на право на строеж върху същото място на ул. "Гоце Делчев" и сключил с тях предварителни договори за покупко-продажба на жилища в недовършената сграда. Подсъдимият се облагодетелствал с парите от разсрочените вноски по договорите с кандидат-купувачите в общ размер от над 65 000 лева, без изобщо да завърши строителния обект.

62-годишният В. Господинов има предходна съдимост, също за измами. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. За всяко от деянията Варненският районен съд наложи отделни наказания, като след редуциране с 1/3 определи той да търпи най-тежкото от тях – лишаване от свобода за срок от 40 месеца при строг режим в затвор. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)