Избрани Новини

Кметът д-р Камбитов бе избран за член на УС на Сдружението на българските общини

Това се случи по време на XXIX Общо събрание на организацията

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе изран за член на Управителния съвет на Сдружението на българските общини. Това се случи по време на XXIX Общо събрание на организацията, в рамките на което трябваше да се изберат членове и председател, както и да проведе първо заседание от новия мандат на екипа. За председател на самия Управителен съвет на сдружението бе избран кметът на Велико Търново Даниел Панов.  „Поздравявам кмета на Велико Търново Даниел Панов и вярвам, че ще взима правилни решения за общите успехи и развитие на общините”, каза кметът д-р Камбитов.

Участие в заседанието взе и делегатът и председател на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков.

В края на миналата седмица кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе преизбран с пълно мнозинство за председател на Сдружението на Югозападните общини за втори мандат, след като на 15.12.2014г. той бе избран за първи път като председател на Сдружението. Д-р Атанас Камбитов е и носител на няколко отличия от конкурса "Кмет на годината". През 2014г. той получи наградата за голяма община, а на следващата година - приз в категория  „Ефективно управление на европроекти“.

В Управителния съвет на НСОРБ като членове, представляващи Югозападен регион, освен кметът д-р Атанас Камбитов влизат и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и кметовете на Самоков Владимир Георгиев и на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Управителният съвет на НСОРБ е изпълнителен орган, който организира изпълнението на решенията, приети от Общото събрание. Освен това УС има правомощията да създава комисии и различни звена в рамките на организацията, да присъжда отличия от нейно име, да изключва нейни членове и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов