Избрани Новини

Гарантират преминаване в двете посоки на ГКПП „Кулата” до 10.00 ч. сутринта

Общество

24-02-2016, 07:10

Снимка:

news.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Българските шофьори ще решават за бъдещи действия след среща днес с министър Московски

Шефът на полицията в Серес е гарантирал преминаването в двете посоки на товарни автомобили на ГКПП „Кулата” между 05.00 и 10.00 часа тази сутрин.
Това заяви Миролюб Столарски, председател на Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт във връзка блокадата на ГКПП „Кулата – Промахон”, цитиран от "Фокус".
Това е станало ясно по време на срещата на българските превозвачи и гръцките фермери вчера.
Българските шофьори са приели гаранцията и днес след среща с транспортния министър Ивайло Московски, която е предвидена за 11.00 часа, ще решат какво да правят по-нататък.
Именно на "Кулата" през последните седмици се образуваха най-големите опашки от чакащи да преминат тирове. Вчера той отново бе блокиран.
Припомняме, в неделя българските превозвачи вдигнаха контраблокадата на границата, след като в продължение на три седмици протестиращите фермери блокираха периодично двете ГКПП - "Кулата" и "Илинден", от което превозвачите търпяха милиони левове загуби.
Вчера се състояха и преговори между гръцките фермери и премиера Ципрас, които обаче не доведоха до ясен резултат. Стачкуващите обявиха днес, че не са удовлетворени и ще подновят блокадите. Правителството на Гърция обяви, че не е готово на повече отстъпки пред фермерите.
В неделя, когато българските превозвачи вдигнаха контраблокадата, министър Ивайло Московски заяви емоционално, че не знае кой ще носи отговорността, ако границата бъде отново блокирана.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов