Избрани Новини

Изложба "Закрилата на децата в България - началото” подредиха в ЮЗУ

Изложбата показва основните етапи от развитието на Съюза за закрила на детето през годините

Изложба "Закрилата на децата в България - началото” откриха в Благоевград. Експозицията показва първите стъпки на институциите за подкрепа на децата в неравностойно положение от началото на 20 век и е посветена на 15-годишния юбилей от създаването на Агенцията за закрила на детето.

Изложбата е събрала архивни материали, показващи основни етапи от развитието на Съюза за закрила на детето. Фотосите дават представата за отношението към детето 91 години назад от историята на България.

"Tе имат обществена, историческа, те имат изключително важна енергия за развитието на системата за закрила на децата в България в нейния съвременен контекст", каза Ева Жечева - директор на Държавната агенция за закрила на детето.
"Ние като социални педагози имаме нужда да знаем колкото се може повече информация за всички тези деца, които са нямали късмета да израстнат в семейства като нас.", споделя впечатлението си студент.
"Това дава един урок на нас като студенти, като хора, да бъдем по-добри."

В изложбата могат да се видят и човешките истории на българи, които чрез даренията и подкрепата си са помогнали на хиляди деца да живеят нормален живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов