Избрани Новини

Разкриха оранжерии за марихуана в Русенско

Специално оборудвани за отглеждане на тревата

Специално оборудвани за отглеждане на марихуана оранжерии са разкрити при специализирана полицейска операция вчера, съобщават от полицията в Русе.
Акцията е била за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, на територията на гр. Бяла и в село Белцов. Извършени са били претърсвания на пет адреса и три леки автомобила, стопанисвани от трима мъже – Г.К. /45 г./, И.А. /33 г./ и Н.И. /27 г./.

Оранжериите са открити в три специално пригодени помещения, разположени в една сграда в гр. Бяла, оборудвани със специализирана и скъпа техника за отглеждане на такъв вид растения. Служителите на реда са иззели общо 61 растения; 2,2 кг суха марихуана; 10 изсушени растения; филтри; лампи; апаратура, контролираща температура и влажност на въздуха; система за напояване; специализирани препарати за отглеждане на растения; мобилни апарати и компютри.

С полицейско разпореждане тримата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Работата по разследването на случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов