Избрани Новини

Почва подмяна на общинските чиновници в Дупница

Конкурс за 7 началнически места - шефове на дирекция и на отдели, обяви общината

Конкурс за 7 началнически места - шефове на дирекция и на отдели, обяви общината в Дупница, съобщава "Труд". Първото препитване на кандидатите е около 25 февруари т.г., уточниха от администрацията.

Нови шефове ще имат дирекция "Околна среда, транспорт и сигурност", отделите "Екология, чистота и временна заетост", "Транспорт и сигурност", "Търговски дейности и управление на общински активи", "Култура, образование и младежки дейности", "Инфраструктурни проекти и обществени поръчки", "Социални проекти с европейско, национално и местно финансиране".

Изобщо ще се прави нова структура на администарицята, ще има съкращаване и на щатове - сега общинските чиновници са 100, каза кметът инж.Методи Чимев /ГЕРБ/ вчера. Обявен е прием на документи и за 3 медицински сестри за звеното "Здравен кабинет в детски градини и училища".

Общинска администрация в Дупница отсъства от задълженията си. Тя нехае, а такова поведение не може да се толерира. Така оцени роботата на чиновниците шефът на минипарламента и превозвачески бос Ивайло Константинов /ГЕРБ/ наскоро. Служителите бавели докладните, които влизат в дневния ред на съвета, това в някои случаи може да се окаже фатално и да провали важни проекти по различните програми, смята Константинов. Той призова градоначалника Чимев да вземе "спешни мерки". Според Константинов обаче не може да се очаква старание, дисциплина и добра работа от хора, които взимат около 600 лева заплата. Бъдещите началници на отдела ще са със статут на държавни служители и с по-добра заплата, коментират финансисти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)