Избрани Новини

Пиян турски тираджия обърна камион, пълен с перални

На Ришки проход

Доказателство, че българската поговорка за власите, които се давят на края на Дунава, продължава да е актуална, е турският ТИР с пиян водач на волана, който вчера призори се обърна малко след като премина отбивката към шуменското село Риш, община Смядово. Тежкият камион „Форд Отосан” с турска регистрация се движил от Карнобат към Шумен.

Пияният водач, 26-годишният турски гражданин С.Д. , преминал през най-трудните участъци и опасни завои на Ришки проход и точно преди сравнително лекия терен, след разклона за село Риш, загубил контрол и преобърнал камиона. Сигналът е получен около 5,50 часа в понеделник, съобщава "24 часа".

От снимките на шуменския КАТ се вижда, че тежката машина е полегнала настрани в канавката към горист скат.

Младият водачът е откаран за преглед в шуменската болницата. Оказало се, че нищо му няма. Тестван е за алкохол, който отчел 1, 74 промила в издишания въздух. Дал и кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление на Велики Преслав.

Предстои да бъде извършен оглед на превозвания товар от Република Турция в присъствието на митнически служители, съобщи говорителката Ася Йорданова. Образувано е досъдебнопроизводство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов