Избрани Новини

Къпането за кюстендилци остава 3 лева

До сряда събират писмени предложения от групите съветници и граждани по съдбата на Чифте баня

Няма да поскъпнат услугите в Чифте баня въпреки постановеното от административния съд решение, че комплексът не може да се продава, а само да се отдава на концесия, каза кметът на града Петър Паунов, цитиран от "Труд".

Само боядисването вътре по отделенията и кабините струва 38 хил. лева, а цялостен ремонт е немислим, след като съдът на този етап спира продажбата и средста не могат да бъдат осигурени. Билетът в прочутата баня остава 3 лева, така е от 2012 год. Толкова е и за чужденци, които обаче ползват само вани. От фирмата, която стопанисва Чифте баня - Хигия ООД искали да вдигат входния билет, лично градоначалникът се противопоставил, твърдят от персонала. Пенсионерите плащат по 2,50 лв., като при мосечна абонаментна карта при 4 къпания се плащат само 3.

С решение на минипарламента Чифте баня, със застроена площ от 1 394 кв. м. и парк от 5,6 декара отпред беше обявена за продан с таен търг при първоначална цена от 1 026 000 лева. Последваха протести и шествия пред общината, а от БСП централата в града дори насрочиха референдум за спиране на продажбата. Накрая спорът стигна до съда, като магистратите обявиха, че Чифте баня е паметник на културата и не може да се продава.

"В Кюстендил има живи хора, не паметници. То и джамията Фетих Мехмед е паметник, но се руши отвсякъде и сме назначили трета комисия за нея да набележи мерки за обезопясаването и. До сряда ще чакам писмени предложения от групите съветници по партии, предложения от самите граждани по съдбата на Чифте баня. Дали да се отдава, дали да се даде на концесия, дали да се тегли заем за ремонтирането и т.н.", каза кметът Паунов.

Той е категоричен, че няма да подкрепи вдигане на данъците заради ремона на Чифте баня, каквито идеи и предложения има сред опонентите му. В момента скандалната Чифте баня не е полезна и концептуално за развитието на балнеоложкия модел, към който Кюстендил се стреми, заяви Паунов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)