Избрани Новини

Красен Кралев:Правителството подкрепя развитието на ски алпийските дисциплини

ММС финансира с 1 400 000 лева домакинството на четирите старта в Пампорово и Боровец

„Българското правителство подкрепя развитието на алпийските дисциплини в страната“, каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев на официалната пресконференция за предстоящите стартове за Европейската купа по ски алпийски дисциплини за жени. „Министерството на младежта и спорта финансира с 1 400 000 хил. лв  домакинството на четирите старта в Пампорово и Боровец. Това е най-високата сума, която отпускаме за домакинства през 2015 г.“, допълни той.
Министър Кралев подчерта факта, че България за първи път приема 4 старта за Европейската купа в рамките само на една седмица. „Това трябва да ни радва, защото е доказателство за добрата организация, която БФ Ски осигурява и за потенциала на зимните ни курорти за развитието на ски алпийските дисциплини“, каза Красен Кралев.
Организаторите на състезанието от БФ Ски, Пампорово АД и Бороспорт АД, както и най-успешният български състезател в ски алпийски дисциплини Петър Попангелов бяха категорични, че пистите и в двата курорта са в добро състояние и са готови за предстоящите стартове за Европейската купа за жени.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)