Избрани Новини

Гледаме "Изгреви и залези" в памет на Румен Скорчев

Експозицията е наречена на неговата последна книга и представя 170 творби

Изложбата "Изгреви и залези" на академик Румен Скорчев представя творчеството на художника. Румен Скорчев ни напусна на 6 септември 2015 г., а "Изгреви и залези" е заглавието на негова автобиография. Експозицията представя 170 творби - живопис, графика, илюстрации и рисунки, обхващащи целия творчески път на художника, съпътствани от цитати от книгата.

Изложбата ще бъде открита на 4 февруари /четвъртък/ от 17:30 ч. в Арт център Плевен.

Академик Румен Денев Скорчев е български художник, работещ в областта на илюстрацията, графиката, рисунката и живописта, с голям принос в изобразителното изкуство и неговото популяризиране по света. Носител е на над 40 национални и международни награди.

Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, на областните галерии в България, галерия „Албертина“ – Виена, музея „Виктория и Албърт“ – Лондон, Национална галерия – Вашингтон, САЩ, музея „Лудвиг“ – Кьолн, Националната библиотека на Париж, Дордрехтмузеум – Холандия, Музей за съвременно изкуство в Кайро – Египет и др., както и в големи частни колекции в САЩ, Холандия, Италия, Франция и др.

Почива на 6 септември 2015 г. в София след тежко боледуване на 82-годишна възраст.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов