Избрани Новини

Обявиха за незаконна скандална бериера пред дупнишка болница

Поставена е на публична общинска собственост

Бариерата, сложена на входа на частната болница "Св. Иван Рилски" в Дупница и "останала в сила и действие" месец-два зимата м.г., е поставена неправомерно, произнесе се почти година по-късно административният съд в Кюстендил. Срещу "техническото средство", зад което вече се плаща такса от 2 лева за час паркиране, скочи цяла Дупница. Изненадващо местният минипарламент на 27 март м.г. гласува със "за" поставянето й.

Кметът на общината Методи Чимев глоби тогава здравното заведение с 300 лева за въведената такса паркиране, несъгласувана с НАП. Областният шеф Виктор Янев пък върна решението на съвета за прегласуване. Накрая прокуратурата внесе протест в съда.

Улицата е публична общинска собственост, представлява път по смисъла на Закона за движение по пътищата, чието ползване не може да бъде ограничено с регулиране на достъпа до него.", мотивират отмененото решение на общинския съвет в Дупница съдиите.

Управителят на болницата д-р Ени Лефтеров, който по това време беше общински съветник, поясни, че са поставили бариерата заради въвеждане на по-добър ред на влизащите и престояващите в двора и района на болницата автомобили. До 15 минути престой е безплатно.  Бариетата вече е махната, таксата за паркиране обаче е в сила, казват пациенти на здравното заведение, съобщава trud.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов