Избрани Новини

Двама пътници и трима персонал на влака Кюстендил-Гюешево

Животът

30-01-2016, 12:00

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Замръзна най-бавният влак в света

Трака-трака, иде влакът... (галерия)

Тренът е единствената връзка със света за 12-13 селца по направлението

Влакът Кюстендил-Гюешево, който се движи с 20-25 км в час, а в снежната зима на два пъти замръзва и не стигна до крайната гара, вече се движи по разписание - сутрин в 7 ч., след обяд в 13,25 ч. към Гюешево, на четвъртия час се връща в областния град , казаха пасажери вчера. Мотрисата "Дезиро" обаче вървяла празна.

"Бяхме двама души - аз пътувах за Кършалево, където имам кошери с пчели, за да ги нагледам, а на Соволяно се качи още една жена. Това бяхме, докато персоналът на влака беше от трима души. На връщане станахме повече - на гарата в Кюстендил слязохме шестима", разказа пенсионерът Никола Колев /64Г/, бивш работник в ТЕЦ "Бобов дол".

Тренът, който поради трагичното състояние на жплинията до Гюешево /36 км/ буквално пълзи по релсите, е единствената връзка със света за 12-13 селца по направлението. С него от паланките ходят до Кюстендил на лекар, на пазар, да се подстрижат или на баня. Зимата обаче почти никой не пътувал. През уикенда се качвал по някой въдичар, тръгнал да замята за пъстърва по иначе чистите реки Банщица и Бистрица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов